Datacenters

Hoge beschikbaarheid van voedingssystemen in datacenters

Beheerders van datacenters worden voortdurend geconfronteerd met de uitdaging om een hoge beschikbaarheid van de voedingsspanning te garanderen. Zelfs de kortste momenten van onderbreking, in de orde van milliseconden, kan ernstige gevolgen hebben. Een cruciaal aspect is niet alleen een back-up voorziening in de vorm van een UPS-systeem, maar ook het juiste ontwerp en de structuur van het voedingsnetstelsel.

Bovendien is preventief onderhoud van de nieuwe installatie belangrijk voor de beschikbaarheid van de voedingsspanning op lange termijn. Een toevallige verbinding tussen de Nul- en PE-geleider kan tot onverklaarbare storingen leiden. De impact op de voedingsspanning door harmonische verstoringen van moderne gebruikers kan leiden tot spontane spanningsuitval. Overbelaste Nul geleiders en het bijbehorende brandgevaar of EMC-gerelateerde storingen zijn niet onbekend. Er is dan ook een noodzaak tot het plaatsen van preventieve monitoring systemen ter voorkoming van het onverwacht aanspreken van beveiligingstoestellen.

Bender systeemoplossingen monitoren de elektrische systemen op de cruciale plaatsen. Door middel van vroegtijdig inzicht bieden we alarmeringen voordat er een onnodige storing en/of spanningsuitval kan plaatsvinden.

 

Geaarde power supplies

  • Differentieelstroombewaking
  • Monitoring van centraal aardingspunt
  • Power Quality bewaking